MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 19
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub...
fot. Baiba Opule/123RF

Czym zastąpić jajko w potrawach? Oto najlepsze zamienniki jaj kurzych. Zobacz, co sprawdzi się zamiast jajek do panierki, ciasta i kotletów

Masło orzechowe

Zmiksowane na pastę orzechy – ziemne, nerkowe, migdały lub inne – mają gęstą, lepką konsystencję i charakterystyczny zapach, przez co zastępują jajka w wypiekach takich jak brownie, lekkie ciasteczka czy naleśniki. Jednocześnie dodaje im sporo roślinnego białka.

Aby zastąpić 1 jajko, użyj 3 łyżek gładkiego masła orzechowego (60 g).

Zobacz również

Polska, Rumunia i Turcja ze wspólnym stanowiskiem ws. inwestycji w bezpieczeństwo

NOWE
Polska, Rumunia i Turcja ze wspólnym stanowiskiem ws. inwestycji w bezpieczeństwo

Pożar w Domu Pomocy Społecznej. Ewakuowano 35 pensjonariuszy!

NOWE
Pożar w Domu Pomocy Społecznej. Ewakuowano 35 pensjonariuszy!

Polecamy

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Burza wokół szóstkowych świadectw. Psycholog komentuje

Radni PiS tracą stanowiska na Opolszczyźnie

Radni PiS tracą stanowiska na Opolszczyźnie

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato