Hajduckie Koło Gospodyń Wiejskich przygotowało potrawę według tradycyjnej receptury, która przekazywana jest we wsi z pokolenia na pokolenie. To oryginalny przepis na zapiekane hajduckie gołąbki z nadzieniem z surowych ziemniaków oraz kaszą gryczaną okraszone sosem grzybowym.
Na Opolskim Festiwalu Smaków miałyśmy przyjemność odebrać nagrodę w konkursie kulinarnym I miejsca w województwie opolskim. Bardzo dziękujemy za głosy w konkursie plebiscytowym, szczególnie za ogromną mobilizację w ostatnim dniu plebiscytu. Otrzymaliśmy ogromną ilość punktów. Dziękujemy za ogromne zaangażowanie - piszą na swoim profilu w mediach społecznościowych hajduczanki.
Na tym nie koniec konkursowych emocji. Koło Gospodyń Wiejskich z Hajduk Nyskich będzie reprezentować województwo opolskie na Wielkim Krajowym Finale, który odbędzie się w Częstochowie 4 września podczas Krajowej Wystawy Rolniczej oraz Dożynek Jasnogórskich.
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?