Nowa pracownia technologii żywności i przygotowania w nyskiej PWSZ

Tomasz Wróblewski
Tomasz Wróblewski
Pracownia technologii żywności i przygotowania została otwarta w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nysie. Służy do realizacji ćwiczeń z zakresu dietetyki i technologii żywności na kierunkach: dietetyka oraz psychofizyczne kształtowanie człowieka.

Studenci uczą się technik przygotowania potraw w taki sposób, aby były one zdrowe i smaczne.

Nowa pracownia została wyposażona w sprzęt, który ma pozwolić na realizację efektów kształcenia oraz ułatwić przygotowanie potraw z zachowaniem wartości odżywczych.

Jest wzbogacona w takie sprzęty, jak m.in.: grille, opiekacze, piece konwekcyjne z możliwością wypieku pieczywa lub mięsa oraz wiele drobnego sprzętu, pomocnego w pozyskaniu wiedzy i umiejętności potrzebnych na rynku pracy.

Szczepienia w szkołach wciąż za mało popularne

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie