Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowa pracownia technologii żywności i przygotowania w nyskiej PWSZ

Tomasz Wróblewski
Tomasz Wróblewski
Pracownia technologii żywności i przygotowania została otwarta w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Nysie. Służy do realizacji ćwiczeń z zakresu dietetyki i technologii żywności na kierunkach: dietetyka oraz psychofizyczne kształtowanie człowieka.

Studenci uczą się technik przygotowania potraw w taki sposób, aby były one zdrowe i smaczne.

Nowa pracownia została wyposażona w sprzęt, który ma pozwolić na realizację efektów kształcenia oraz ułatwić przygotowanie potraw z zachowaniem wartości odżywczych.

Jest wzbogacona w takie sprzęty, jak m.in.: grille, opiekacze, piece konwekcyjne z możliwością wypieku pieczywa lub mięsa oraz wiele drobnego sprzętu, pomocnego w pozyskaniu wiedzy i umiejętności potrzebnych na rynku pracy.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

2024 Omówienie próbnej matury z matematyki z Pi-stacją

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na nysa.naszemiasto.pl Nasze Miasto