Marzenie Joanny Sebunia o własnej restauracji dla rodzin z dziećmi właśnie się spełniło. Wraz mężem Dariuszem otworzyli w Goniądzu, przy ul. Kościuszki Oberżę nad Biebrzą. Do małego miasteczka (które słynie m.in. z festiwalu Rock na Bagnie) przyjeżdżają goście z całego regionu. Tu dostaną i golonkę, i schabowego, kaczkę, królika, i żeberka, sałatki czy burgery z własnoręcznie wypiekanych bułek - to przysmak dzieci. A na deser np. szarlotkę.
Oberża nad Biebrzą to niewielki lokal, z prostym, przyjaznym wnętrzem, z drewnem i kominkiem. Nad kuchnią czuwa Joanna (oraz 3 osoby przygotowujące posiłki), Darek uwija się na sali.
- Codziennie serwujemy inne dania, nic nie mrozimy, więc zawsze są świeże domowe potrawy - mówią właściciele oberży.
Prostą i zdrową kuchnię chwalą goście, którzy trafiają tu z polecenia znajomych:
- Warto przyjechać, by spróbować tych dań, zwłaszcza, że ceny są przystępne - mówi Krzysztof, który przyjechał do oberży na rodzinny obiad z dziećmi i rodzicami.
Cena za zestaw to ok. 18 zł.
Oberża nad Biebrzą czynna jest codziennie (oprócz poniedziałków) od godz. 12. W tygodniu do godz. 18, w weekendy do godz. 20-21.
W planach jest ogródek letni i miejsce zabaw dla dzieci.
TU MOŻESZ TEZ ZOBACZYĆ:
oraz
TU OGLĄDASZ: 5 produktów, które powinny znaleźć się w twojej codziennej diecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?