Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Ważą się losy ustawy o pigułce „dzień po”. Prezydent ma wątpliwości

Ważą się losy ustawy o pigułce „dzień po”. Prezydent ma wątpliwości

Tragiczny wypadek koło Ostródy. 19-latek zginął na miejscu

Tragiczny wypadek koło Ostródy. 19-latek zginął na miejscu

Polecamy

Poznaj kandydatów na burmistrzów i wójtów w powiecie szamotulskim

Poznaj kandydatów na burmistrzów i wójtów w powiecie szamotulskim

Poznaj kandydatów na burmistrzów i wójtów w powiecie międzychodzkim

Poznaj kandydatów na burmistrzów i wójtów w powiecie międzychodzkim

MPK wyda grube miliony na armadę nowych autobusów i... wymianę baterii. Są oferty

MPK wyda grube miliony na armadę nowych autobusów i... wymianę baterii. Są oferty