MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania...
fot. nadianb/123RF

Tych produktów nigdy nie jedz surowych! Grozi to zatruciem i może mieć poważne skutki. Uważaj w szczególności na ziemniaki i mięso

Surowa mąka

NIE. Spożywanie surowej mąki np. podczas przygotowywania ciasta, może grozić zakażeniem układu pokarmowego bakteriami E. coli, Salmonelli czy Listerii. Mogą one trafić do mąki jeszcze na polu, ale także później w trakcie produkcji i transportu. Jedynie poddanie jej obróbce cieplnej pozwala na pozbycie się drobnoustrojów. Należy pamiętać także o dokładanym umyciu powierzchni, z którymi miało styczność surowe ciasto czy sama mąka.

Zobacz również

Uroczyste wprowadzenie nowego proboszcza do Kościoła Garnizonowego w Kielcach [FOTO]

Uroczyste wprowadzenie nowego proboszcza do Kościoła Garnizonowego w Kielcach [FOTO]

Wielkie otwarcie Crazy Bubble w Gliwicach! Były tłumy - zobacz ZDJĘCIA cen i oferty

Wielkie otwarcie Crazy Bubble w Gliwicach! Były tłumy - zobacz ZDJĘCIA cen i oferty

Polecamy

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Więcej małych oddziałów. Klasy jednoosobowe to przyszłość polskiej szkoły?

Pożar mieszkania w Nysie. Strażak po służbie był na miejscu jako pierwszy

Pożar mieszkania w Nysie. Strażak po służbie był na miejscu jako pierwszy

Epidemia e-papierosów w polskich szkołach. Trzeba bić na alarm!

Epidemia e-papierosów w polskich szkołach. Trzeba bić na alarm!